Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2010 12:48 - Последни новини от света на спорта и световният футбол-актуална информация,новини,
Автор: fensait1bg Категория: Спорт   
Прочетен: 273 Коментари: 0 Гласове:
0



Интер продължи да доказва, че в момента няма конкуренция в Италия. Само в рамките на няколко дни отборът на Жозе Моуриньо победи най-големите си съперници Милан и Ювентус, при това категорично. Днес "нерадзурите" демонстрираха характер и обърнаха четвъртфинала за Купата на Италия срещу Юве от 0:1 до 2:1. Гостите от Торино дълго водеха след ранния гол на Диего, но свирепият натиск на Интер нямаше как да не даде резултат. В 71-ата минута Лусио изравни, а малко преди края Марио Балотели се реваншира за многото си пропуски и прати тима си в следващата фаза, където негов съперник ще бъде Фиорентина. За Ювентус загубата е девета в последните 12 мача и вече никой не се съмнява, че старши треньорът Чиро Ферара до дни ще бъде уволнен.Двубоят на "Джузепе Меаца" бе повече от драматичен, но в крайна сметка Интер заслужено триумфира. Моуриньо можеше и да съжалява за решението си да даде почивка на някои титуляри и най-вече на Жулио Сезар. Ветеранът Франческо Толдо допусна комичен гол и едва не След тази 10-а минута Интер тотално надигра съперника си, но все не успяваше да порази вратата на рожденика Джанлуиджи Буфон. Балотели и Горан Пандев неведнъж излизаха на удобни позиции, но стреляха неточно. Ювентус също имаше своите възможности. Веднъж дори Диего пробва отново да изненада Толдо, но макар и с леко колебание, стражът на Интер улови топката. В самия край на първото полувреме при едно центриране кълбото се отби в ръката на Мохамед Сисоко и домакините поискаха дузпа, но претенциите им бяха отминати. След почивката Интер вдигна още повече оборотите и за защитата на Ювентус стана трудно да се справя с постоянните атаки към Буфон. "Старата госпожа" изпусна златен шанс в 55-ата минута, когато Джорджо Киелини стреля с глава, но ударът му намери левия страничен стълб. Малко преди това Пандев изведе Балотели, но той не уцели вратата. Любопитното е, че именно заради расистки обиди към Балотели тифозите на Юве бяха наказани и отборът бе беше подкрепян от свои фенове на "Джузепе Меаца".
Повече информация за световният футбол научете тук
В 71-ата минута логичното се случи и домакините изравниха. Голът стана след шут от фаул на Снайдер, при който топката се отби от стената и излъга Буфон. Най-добре пласиран в ситуацията бе Лусио, който протегна крак до гредата и направи 1:1. Въпреки че беше без голяма част от титулярите си, Ювентус се стараеше да оказва максимална съпротива, но в 89-ата минута Балотели най-после намери начин да простреля Буфон и прати Интер на полуфиналите, докато за "бианконерите" остава надеждата да излязат от кризата с победи в Серия "А" и да се представят успешно в Лига Европа.

ИНТЕР - ЮВЕНТУС 2:1 (0:1)
0:1 Диего (10)
1:1 Лусио (71)
2:1 Балотели (89)

ИНТЕР (4-3-1-2): Толдо; Майкон, Лусио, Матераци, Сантон; Санети, Камбиасо (61 - Д. Милито), Мота; Снайдер; Блатели, Пандев (80 - Мунтари)
Старши треньор: Жозе Моуриньо
ЮВЕНТУС (4-4-1-1): Буфон; Григера, Канаваро, Киелини, Гросо; Кандрева, Сисоко, Мело, Де Челие (90 - Паолучи); Диего; Амаури
Старши треньор: Чиро Ферара

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Майкон (И); Киелини, Мело, Канаваро (Ю)
СТАДИОН: "Джузепе Меаца", Милано


Тагове:   новини,   мачове,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fensait1bg
Категория: Спорт
Прочетен: 9849
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930